De Tiswattis Show

En dan roepen ze tegen mijn: ‘Ha Marietje, bende gij d’r ook nog?’. En dan denk ik ‘Wie bende gij?’. Zo veranderd zijn de mensen. Dikker, plomper… hoe moet ik het zeggen… verrimpeld?
Marietje Steenbekkers (92)

In de Tiswattisshow duiken we elke aflevering een minisamenleving in op zoek naar verhalen.

De bewoners van zorgcentrum Van Neynsel De Grevelingen in Den Bosch bijten de spits af van deze podcastserie. De mannen van de biljartclub vertellen hoe het wel én hoe het niet moet. We speuren naar een voormalige kruidenierswinkel voor Marietje. En Cor d’n Dribbelaar zingt een nog nooit eerder gehoorde Bossche kraker.

Credits

De Tiswattis show is een project van Weerthof & Pagee || Soundtreks.
Gemaakt met financiële ondersteuning van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Pop up cultuurfonds) en van Neynsel.

Ontwikkeling, idee, concept, interviews, voice-overs en redactie: Weerthof & Pagée (Soundtreks)
Opname’s, muziek, compositie/ montage; Michiel van de Weerthof
Vormgeving/ beeld; Michiel van de Weerthof
Foto; Joost van Pagée
Mastering; René de Wilde

Participanten en met dank aan;
Yolande Leenheers (voormalig activiteitenbegeleidster Park de Grevelingen), Cor Houdijk (bewoner), Marietje Steenbekkers (bewoner), Marius van de Berg, Jan van der Wal, Jo de Bresser, Tiny Heijmans, Tiny van Don, Jan Valk, (allen biljarters), Anja van Veghel, Marian Schouten, Cathy Huizinga, Bart de Ruyter (vrijwilligers Park de Grevelingen), Mevrouw Willems, Mevrouw van Vugt en Mevrouw Straatman (bewoners en zevenaars) Mevrouw Leenders, Mevrouw Stinissen, Mevrouw Maartens, Dhr. Broecks, Dhr. Netten, Mevrouw Vorstenbosch en Mevrouw Swarts (bewoners), Marie-Louise Sanders-Broers, Ton Dankers, Corry Vos-van Mersbergen en Leonce van Leeuwen (medewerkers van Neynsel), Jack Jansen (Raad van Bestuur van Neynsel) en het Stadsarchief ‘s-Hertogenbosch.

Close
Go top