De Integraal

LET OP: De Integraal App wordt niet meer actief onderhouden en ondersteund

LOCATIE: Engelen dorp & Haverleij
STARTPUNT: Den Bosch, Stationsplein
Voor Engelen dorpbewoners: Kruising Dorpstraat – Gr v Solmsweg
Voor Engelen kasteelbewoners: Sluis van Engelen

De Integraal biedt een compleet nieuwe vorm van interactive storytelling: een audio-docu/game/tour per fiets en grotendeels handsfree. Een interactief avontuur door Engelen dorp en Haverleij waarin het leven van alledag, de roemrijke geschiedenis, de architectuur en de maakbare samenleving onder de loep worden genomen. Een game waarin Engelen het speelveld is en iedereen op zoek gaat naar zijn eigen Heilige Graal.

Lees verder

De Integraal is het verhaal over twee manieren van wonen, tot elkaar veroordeeld door de stedenplanners. Met een grote golfcourt en een supermarkt ertussen. Aan de ene kant de Haverleij, een surreëel landschap besprenkeld met post-moderne nieuwbouwkastelen. Aan de andere kant het 1200 jaar oude dijkdorpje Engelen, dat eigenzinnig omgaat met de annexatiedrift van grote buurman Den Bosch.

Officieel maken ze allebei deel uit van stadswijk Engelen, ogenschijnlijk met als enige link de supermarkt aan de verbindende weg dwars door de golfcourt. De Integraal biedt een compleet nieuwe vorm van interactive storytelling, en nodigt je uit om al fietsend dit verhaal en landschap te beleven.

Met oa:
Sjoerd Soeters (architect & stedenbouwkundig ontwerp Haverleij), Eric Alink (Stadscroniqueur en Engelenaar, Elfanie toe Laer (BNR Nieuwsradio & socioloog) en vele anderen.

Ontwikkeld en geproduceerd door Soundtreks i.s.m. Toklab en Engelen1200. Mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Credits

De Integraal is een project van Soundtreks.
Idee, ontwikkeling & concept: Michiel van de Weerthof en Joost van Pagée

Compositie, opname, geluid, routing; Michiel van de Weerthof
Script, regie, dramaturgie: Joost van Pagée
Muziek; Michiel van de Weerthof, Marijn Moerbeek, Daniël Smits & Ton van den Bergh
Voice-overs; Joost van Pagée en Niels van Roon
Grafische vormgeving/ beeld; Paul de Vreede
Mastering; René de Wilde
Techniek en realisatie app; Twan Verstegen
Productie: Noël Josemans
Eindredactie: Lot Broos, Weerthof & Pagée

Participanten:
Frans Lucas, Elselie Willems, de kinderen van Kindcentrum de Matrix groep 6a en juffrouw Caroline, de bovenbouw Merlijn van basisschool Antonius Abt en juffrouw Evelien van Brakel, Niels van Roon, de senioren tijdens de seniorenlunch in de Engelenburcht, De heer van Engelen, Meneer Piet van der Griend, Sjoerd Soeters, Elfanie Toelaer, de IJscoboer, Michiel Janbroers van BurgGolf Haverleij, het Muziekcollectief Engelen en Richard van Dreumel, Eric Alink, De golfdames die verder niet genoemd willen worden, Berry Pigmans en zijn partner, Hans Schaijk, Dirk, Marjan en Lotte, Ton van den Bergh, Sjon het kanon, het publiek en de artiesten tijdens Muziek op de Dieze, de wethouder van ‘s-Hertogenbosch, Herman van de Kamp en Henriëtte Muskens-Sars.

Opdrachtgever; Stichting Engelen 1200
Financiering; Buurtcultuurfonds Noord-Brabant (Prins Bernhard Cultuurfonds)

*Disclaimer

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor je veiligheid op straat. Wij hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met verkeersveiligheid. Doch Soundtreks en Stichting Engelen 1200 zijn niet aansprakelijk voor enig ongemak, ongeluk en schade dat eventueel voortkomt uit het deelnemen aan dit avontuur.

Fiets of loop dit audio-avontuur bij voorkeur niet met een ‘gesloten’ koptelefoon. Daardoor raak je afgesloten van je omgeving en kun je niet goed van het avontuur genieten. Bovendien is het gevaarlijk om met een gesloten koptelefoon over straat te gaan, je hoort dan het verkeer niet aankomen.

Version History

1.0.3 (Android), 1.1 (iOS)

Bug fixes:
– De rode ‘ga verder’-knop in Slot Haverleij is verwijderd. Dit zorgde voor onnodige verwarring.

Aanpassingen:
– Disclaimer en colofon verplaatst naar hoofdmenu ter voorkoming van de disclaimer-bug die heel sporadisch bij enkele smartphones voorkomt.
– Enkele audio- en interface aanpassingen.

—————————————————–

1.0.2 (Android), 1.0 (iOS)

Known issues:

– [Opgelost in laatste update] in Slot Haverleij verschijnt een ‘Ga verder’-knop nadat je op de Start-knop hebt gedrukt. Deze ‘ga verder’-knop hoef je niet in te drukken. Het gaat goed zolang je deze knop negeert.

– [Aangepast in laatste update] De GPS loopt bij een enkele smartphone heel soms vast en schiet naar het disclaimer-scherm. Het kan helpen je data-verkeer aan te zetten, al is De Integraal ontworpen zonder data-verkeer te kunnen functioneren.

– in sommige versies van iOS 9.x stopt het geluid zogauw het scherm vergrendelt of dimt. Mocht je dit probleem tegenkomen dan helpt het om schermvergrendeling en automatische schermdimming uit te zetten.

– in Het Dorp blijft de audio af en toe haperen. Je kan gewoon doorlopen. Het probleem lost zich vanzelf op.

– de GPS-functionaliteit van oudere tablets en ipads kan te wensen overlaten. Mocht je deze problemen tegenkomen raden we je aan een smartphone te gebruiken.

Trouble Shooting

De Integraal App wordt niet meer actief onderhouden en ondersteund
Wij kunnen compatibiliteit zodoende niet garanderen. Gebruik is dus op eigen risico. Hieronder enkele tips voor oudere versies.

Haperend/wegvallend/ontbrekend geluid tijdens De Integraal?
Elk smartphonetype en besturingssysteemversie reageert weer net iets anders, maar dit kan helpen:

– Check de permissies en privacy-instellingen van app en GPS (locatiediensten).
– Soms stopt het geluid zogauw het scherm vergrendelt of dimt.
– Het kan helpen je data-verkeer aan te zetten, al is De Integraal ontworpen zonder data-verkeer te kunnen functioneren.
– Heb je GPS aangezet nadat je De Integraal opende?

Let wel:
– De app is geoptimaliseerd voor smartphones, niet voor tablets.
– Het is aan te raden verbonden te zijn met een netwerk voor optimaal accurate locatiebepaling.
– Compatibiliteit is niet gegarandeerd voor apparaten met slechts Wifi-verbinding.
– Compatibiliteit met tablets is niet gegarandeerd.
– Volledige compatibiliteit voor álle devices valt niet te garanderen.

Blijf natuurlijk altijd opletten in het verkeer en houd je aan de regels.

Close
Go top